Málnalekváros-csokoládés puszedlik
Hozzávalók 20-25 darabhoz:
1 adag alap mézes tészta
30 dkg málnalekvár
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
Az alaptésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd párosával tetszőleges mintákat szúrunk ki belőle. 190 fokos sütőben 6-7 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, málnalekvárral összeragasztjuk a párokat. Fóliával letakarva néhány órát hagyjuk puhulni (egy éjszakát is állhat). A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, félig vagy egészen belemártjuk a puszedliket, majd villával megmintázzuk őket. Dermesztés után fogyasztható. A recept: /startlap.hu/konyha/
Mogyorós habcsók
Hozzávalók (a tésztához):
3 tojásfehérje
150 g porcukor
1 tasak vaníliacukor
2 teáskanál rum
1 csapott teáskanál fahéj
200 g darált mogyi
200 g mogyoró (darabokra törve)
+100 g mogyoró nagyobb darabokra törve
Díszítéshez:
150 g ét tortabevonó
1.Előkészítés: A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
2.Elkészítés: A tojásfehérjét a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. Hozzáadjuk a a vaníliacukorral elkevert porcukrot, a fahéjat, majd hozzákeverjük a rum aromát. Végöl hozzákeverjük a darált mogyorót is. A masszából teáskanál segítségével kis halmokat formázunk. A halmokat a durvára tört mogyoróban megforgatjuk, majd a tepsibe helyezzük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütemményt megsütjük.
A megsült sütiket a sütőpapírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A tortabevonót megolvasztjuk, és leöntjük a süteményt vele.
A recept: /Dr.Oetker, 45. számú receptgyűjtemény/